Castell

Aktuella projekt

Anette Castell Swingin’ 5

Anette Castell Swingin’ 5

Anette Castell Swinin’ 5 är ett band som under flera år tagit sig an de Amerikanska sångskatten. Bandet spelar med mycket värme och humor men ger inte avkall på det konstnärliga uttrycket. ACS spelar genuint i en repertoar som sträcker sig bakåt i tiden till 1920-talets glada epok men sätter också in musiken i en uppdaterad tonal kontext. Medlemmarna i bandet har spelat i många år och i olika konstellationer och genrer. I Anette Castell Swingin’ 5 har alla samlats i ett gemensamt mål, Swing!

Bandet består av:

Kom an katten

Kom an katten, det svänger ju

Kom an Katten, det svänger ju är ett jazzprojekt för små barn och vuxna barn. Vi gör en interaktiv föreställning med mycket rörelse och sång. Jazzkatterna släpper loss i en blandning av välkända och okända låtar. En svängig stund med sång, musik, rörelser och härlig energi för barn i alla åldrar. Sjung med, dansa och sväng loss!

Bandet består av:

Castell Collection

Castell Collection tolkar Bob Dylan

Bob Dylan har länge hyllats för sina texter och 2016 tilldelades han Nobels Litteraturpris. Med anledning av detta och på förfrågan kommer Castell Collections fr.o.m. september 2017, åter ge sig ut och spela med projektet Yet another side, vilket vi ser fram emot väldigt mycket. Nu hoppas vi att det finns möjlighet att komma till er också.

”1964 släppte Bob Dylan sin fjärde skiva, Another side of Bob Dylan. En passande albumtitel till en av vår tids mest nyskapande artister. I Castell Collections regi tar Bob Dylans musik på sig kostymen och går på jazzklubb. Elva mer eller mindre kända låtar från hela Dylans karriär finner nytt liv i de personliga arrangemangen, respektfullt utmejslade från originalen. Bob Dylan hyllas ofta för sina slagkraftiga texter. Castell Collection lyfter på ett smakfullt sätt fram även musikens bärkraft och visar vilken gudabenådad låtskrivare han också är. På skivan anas doften av svensk jazz när den är som allra bäst – melodiös, medryckande och sagolikt vacker. De inbitna Dylan-fantasterna lär upptäcka ännu en dimension på Yet another side. De som ännu inte bekantat sig med Dylans musik har mycket att se fram emot... ”

Björn Solfors – frilansjournalist, redaktör och författare

Musiken finns att lyssna på här:

Peter O Ekberg & The Not So Very Traditional Blues Band

Ett röjigt bluesband som spelar uppdaterad, röjig musik i egna arrangemang.

Bandet består av: